Duminica 28 Aprilie

Cum arată catedrala pe care o ridică Gigi Becali. Va avea 13 clopote, picturi cu foiță de aur și McDrive la discreție


Gigi Becali ridică o catedrală în Pipera - Voluntari, cu o investiție uriașă pentru o persoană fizică. 

Gigi Becali promitea din 2008 că va construi un locaș de cult, înainte ca Steaua să o elimine pe Galatasaray și să se califice în grupele Ligii Campionilor. Abia în 2020 s-a pus pe treabă. 

Lăcașul de cult va fi grandios și realizat după stilul bisericilor rusești. Capodopera arhitecturală ar urma să fie gata anul viitor. În spatele bisericii, va fi construită o clădire cu trei etaje, care va găzdui preoții veniți în Capitală la invitația lui Gigi Becali. Proiectul îi aparține în totalitate patronului FCSB, acesta ocupându-se de altar, icoane și tot ce înseamnă decor. El a ales până și clopotele.

Catedrala va avea interiorul pictat cu foiță de aur, lucru unic în România. Vor fi montate 13 clopote, controlate prin calculator, care vor interpreta anumite melodii religioase. Gigi Becali a primit o ofertă de teren, dar a refuzat-o, preferând să ridice lăcașul de cult care îl va costa, cu tot cu pictură, aproximativ 10 milioane de euro.

Construcția are o înălțime de 40 de metri, 35 de metri lungime și 20 de metri lățime. Lângă este și un McDrive.

Se pare că suma de 10 milioane de euro este o nimica toată, pentru că Becali a donat până acum 300 de milioane de euro.

Mitică Dragomir, prieten cu patronul FCSB, a spus că acesta a ridicat, de fapt, în jur de zece lăcașuri de cult, conform cancan.ro.

Gigi e multi miliardar. Părerea mea e că are acum pământ de un miliard. Ce spun acum sunt foarte stăpân pe mine. Gigi Becali a dat peste 300 de milioane la biserici, la preoți, la maici. În prezența mea!

A fost subiect de studiu pentru mine. Avea teancul așa de euro și coborau la palat. Jucam table cu el. E norocos și la alea. Venea câte un preot. 2000, îi dădea 2000. Cobora altul. A ținut 30-40 de preoți bolnavi în palat. Îi ținea în palat la el în camere deasupra biroului lui.

Gigi Becali cred că are peste zece biserici făcute. Câtă lume a ajutat, câți oameni bolnavi”, a declarat, recent, Dumitru Dragomir.

collage.jpg

Comentarii Facebook