Duminica 28 Aprilie

Robert MTK, devenit vedetă pe TikTok, săltat de procurori. A înşelat zeci de români promiţându-le bani europeni


Robert Matache, cunoscut pe TikTok sub numele de Robert MTK, a fost reținut de procurori după ce a înşelat mai multe persoane, cărora le promitea ajutor pentru a obține fonduri europene. 

Robert Matache a fost reținut de polițiștii din București, după ce a înșelat zeci de clienți. Polițiștii spun că individul era administratorul unei firme de consultanță, care ar fi trebuit să îi ajute pe oameni să redacteze și să depună proiecte pentru a obține bani europeni. Acesta încasa avansurile și apoi nu mai făcea nimic. 

Robert MTK poza în mediul online drept un antreprenor de succes și nu de puține ori a fost invitat în podcast-uri să vorbească despre succesul lui, anunţă Ştirile Kanal D.

”Nu vă mai gândiți frații mei atât la bani! Că nu sunt atât de importanți cum par! Sunt alte chestii de o mie de ori mai importante de care trebuie să fim recunoscători zilnic”, spunea Robert MTK într-un clip video pe TikTok.

Așa cum s-a întâmplat și cu Călin Donca, dar și cu alți influenceri de carton, oamenii au crezut ceea ce li se spunea lși mulți au fost înșelați. 

Tiktokerul își promova firma de consultanță în domeniul fondurilor europene de mai mulţi ani în mediul online. Acesta se afișa cu haine scumpe și bolizi de lux, ceea ce i-a conferit credibilitate. 

Robert MTK și asociații săi au fost săltați de oamenii legii după ce 28 dintre clienți au depus plângere pentru înșelăciune. Aceştia  au plătit între 500 de lei și 14.000 de lei pentru ca Robert Matache să le obțină fondurile pentru afaceri. După ce banii erau virați în conturile firmei, Robert MTK dispărea fără urmă și nu mai răspundea victimelor.

La percheziții, anchetatorii au descoperit peste 500 de contracte pe care Robert Matache le-a încheiat cu alte persoane, pentru consultanță cu privire la redactarea unor proiecte. După 24 de ore petrecute în spatele gratiilor, tânărul a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.


Comentarii Facebook