Cum a încercat un grup de străini să aducă zeci de kilograme de droguri în România. Polițiștii i-au prins pe autostradă VIDEO


Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au prijns un  grup de persoane specializate în procurarea din afara țării, transportul, introducerea în țară și distribuția de droguri de risc.

Conform reprezentanților IGPR, la data de 10 noiembrie 2019, polițiștii au descoperit, pe raza localităţii Mogoșoaia, județul Ilfov, în rezervorul unui cap tractor condus de cetățeanul grec, aproximativ 60 kg. de cannabis, ambalate în 38 de saci din plastic. Conducătorul auto era însoțit de cetățeanul român.

Odată cu oprirea autovehicului în care erau disimulate drogurile, în aceiași zona, a fost oprit și un autoturism în care se aflau cei doi cetățeni albanezi care ar fi însoțit transportul ilicit de droguri.

În cadrul activităților desfășurate, au mai fost ridicate pentru cercetări 8 telefoane mobile, 8 cartele sim, 1.130 de euro, 500 de lei și un pistol air soft. Din cercetări a reieșit că drogurile ar fi fost procurate din Spania.

Cetățenii albanezi și cel grec au fost reținuți de procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, urmând să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „trafic internațional de droguri de risc” și „constituirea unui grup infracțional organizat”. Cetățeanul român este cercetat sub control judiciar.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Comentarii Facebook