Marti 7 Iulie

CTP atrage atenția: Candidații cu peste 3% pot deconta 10 milioane de dolari cheltuieli de campanie


Cristian Tudor Popescu atrage atenția asupra faptului că legea le permite candidaților care au luat cel puțin 3% la alegeri să deconteze cheltuieli electorale de până la 10 milioane de dolari.

Să vă uitați la cei care au peste 3 %, 3 % sau mai mult, dintre candidați. Știți ce se întâmplă? Pentru fiecare dintre aceștia dumneavoastră îi veți plăti campania electorală, deși n-ați votat pentru respectivul, puteți să votați numai pentru unul. Pentru toți ceilalți care au depășit 3 % pot, conform legii 334 / 2006 republicată, pot să-și facă o campanie de maximum 20.000 de salarii minime pe economie, adică 10 milioane de dolari, stimați telespectatori. Nu mi-a venit să cred, dar așa este! Este o cifră absolut scandaloasă.

Eu înțeleg ideea, să dai ceva de la stat pentru ca și cei fără mari posibilități materiale, care nu au avere, să poată să se înscrie în această cursă. Dar nu 10 milioane de dolari! O cifră mult mai rezonabilă, mai mică.  În plus, vă dați seama ce se poate face? Respectivul face un 3 - 4 %, își face campania asta cu agenții de publicitate, cu televiziuni, și acolo se poate aranja foarte frumos umflarea prețurilor. E o posibilitate”, a spus Cristian Tudor Popescu în ediția specială a Știrilor Pro TV din 10 noiembrie, dedicată alegerilor prezidențiale, conform stirileprotv.ro.


Comentarii Facebook