Cu cât este plătit lunar un preot în România: Poate să ajungă la zeci de mii de lei pe lună


Conform unui studiu realizat de specialişti din ţara noastră, unul dintre cele mai căutate locuri de muncă din România este acela de preot

Mulţi români îşi doresc să devină preot în special pentru ceea ce reprezintă funcţia respectivă sau pentru faptele bune pe care le pot face din funcţia respectivă, dar există şi mulţi români care nu se ascund după deget şi susţin că ar vrea să devină preoţi pentru salariul consistent pe care l-ar primi.

Asta pentru că un preot cu studii medii încasează, mai nou, în jur de 4.000 de lei, iar unul cu studii superioare încasează în jur de 5.000 de lei. Suma poate să crească, în funcţie de vechimea acumulată, şi poate să ajungă la zeci de mii de lei pe lună pentru cei care ocupă funcţii de conducere în cadrul Bisericii Ortodoxe Română, notează Observator.

De altfel, trebuie precizat că Patriarhul Daniel, cel care ocupă cea mai înaltă funcţie din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, are un salariu echivalent cu cel al preşedintelui Senatului sau preşedintelui Camerei Deputaţilor. Asta înseamnă că, de la 1 ianuarie 2023, Patriarhul Daniel obţine lunar un salariu de circa 25.000 de lei.

Salariile obţinute de preoţii catolici sunt asemănătoare cu cele ale preoţilor ortodocşi. De altfel, şi liderii Bisericii Romano-Catolice primesc salarii asimilate unor funcţii din stat. Ei sunt remuneraţi precum un ministru, secretar de stat, senator sau deputat şi, astfel, pot ajunge să câştige chiar şi peste 20.000 de lei lunar.


Comentarii Facebook