Sambata 22 Ianuarie

Congresul SUA a fost atacat de trumpiști înarmați. Imagini LIVE de la proteste - VIDEO


Congresul Statelor Unite a fost atacat de susținătorii lui Trump, care au luat cu asalt clădirea Capitoliului, unde avea loc procesul de validare al rezultatului alegerilor prezidențiale. 

Sala de Senat ar fi deja ocupată de protestatari, iar unul dintre ei a fost fotografiat stând pe scaunul președintelui Senatului.

Vicepreședintele Mike Pence ar fi fost evacuat din clădirea Capitoliului după ce protestatari înarmați au ajuns în clădire. În acest moment ar avea loc confruntări armate între protestatari și forțele de ordine, conform mai multor informații din presa americană, citează DIgi 24.

Autoritățile locale din Washington DC au intrat că orașul intră în stare de asediu. Clădirea Capitoliului a fost deja pusă în lockdown.

Donald Trump a publicat un nou mesaj pe Twitter în care îl critică pe Mike Pence și spune că ”nu a avut curajul să facă ce trebuie”.

”Mike Pence nu a avut curajul să facă ce ar fi trebuit pentru a ne proteja țara și Constituția, să le dea ocazia statelor să valideze un set corect de fapte, nu pe cele frauduloase și incorecte. SUA cere adevărul!”, a scris Trump pe Twitter.

Comentarii Facebook