Sambata 26 Septembrie

Concursul de titularizare 2020 se amână din cauza coronavirusului


Concursul de titularizare în învățământ va fi suspendat până la finalizarea stării de alertă instituită în 16 iunie 2020.

Rămân în vigoare dispozițiile art.27, alin.3 din Legea 55/2020, articol potrivit căruia „pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice, se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante”.

În acest context, Ministerul Educației și Cercetării, pentru respectarea cadrului legal în vigoare, a emis Ordinul pentru suspendarea organizării și desfășurării unor activități prevăzute în anexa nr. 19 la Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021, aprobată prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr.5.259/2019, cu modificările și completările ulterioare”, precizează Ministerul Educației.

Imediat după încetarea stării de alertă, Ministerul Educației și Cercetării va dispune reluarea concursurilor, conform unui calendar aprobat prin ordin al ministrului educației și cercetării.

.

Comentarii Facebook