Cine este Oana Lasconi, fiica „dezgustată“ de mama sa: În 2018 începuse trei facultăți, fără să termine vreuna: „Nu mi s-a părut important”


„Anticapitalist transilvănean în Paris” (Transylvanian anticapitalist in Paris), astfel se descrie fiica primarului USR din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, pe Instagram. Oana Lasconi, în vârstă de 31 de ani, este o susținătoare a drepturilor LGBTQ+, comunitate din care spune că face parte. Revoltată după ce Elena Lasconi a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familie din 2018, tânăra a acuzat-o pe mama sa de homofobie.

Oana Lasconi s-a mutat în capitala Franței în urmă cu șapte ani, pentru a-și urma pasiunea pentru gaming. În 2018, Oana Lasconi, care s-a declarat se „dezgustată” și „dezamăgită” de mama sa, Elena Lasconi, pentru că a votat pentru familia tradițională, mărturisea că a început trei facultăți, fără să termine vreuna: Facultatea de Știinte Politice, Facultatea de Drept și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, cu specializare în literatura rusă.

„Nu mi s-a părut foarte important să închei nici una dintre ele, chiar dacă domeniile în sine încă îmi plac foarte mult. Rusa e o limbă superbă, mi se pare că sună foarte frumos și asta m-a atras la ea, pe lângă faptul că citeam Ilf și Petrov la vremea respectivă și mi-ar fi plăcut să înțeleg genul ăsta de umor în original. Ideal, aș citi totul în original, însă nu mă văd străduindu-mă prea tare cu limba greacă, de exemplu. Am învățat alfabetul chirilic, niște construcții simple de una singură și m-am gândit că ar fi bine să am o diplomă, dacă tot plănuiam să fac asta. 

Nu mi-a luat mult să-mi dau seama că diploma nu a fost necesară, la fel cum am procedat și cu celelalte facultăți. La Drept am încheiat un an, însă fix de atât am avut nevoie, întrucât am rămas cu niște cunoștințe de drept roman și câteva fraze lungi în latină, ceea ce e super când ieși cu prietenii în oraș. În timpul facultății de Drept, am realizat că vreau să fiu independentă și să lucrez, așa că mi-am început cariera cu un job entry level la Ubisoft. Atunci, nu părea o afacere prea bună, însă s-a dovedit a fi cea mai bună alegere din lume!”, povestea Oana în 2018 reporterilor Libertatea.

După ce scandalul a luat amploare în mediul online, Elena Lasconi a decis să se retragă de pe lista candidaților USR pentru alegerile europarlamentare. Fiica Elenei Lasconi a postat, duminică seară, un mesaj în care susține că „drepturile omului nu sunt păreri de dezbătut”. 

„1.Familia tradițională poate fi susținută fără îngrădirea drepturilor altora.

2. Să schimbi Constituția de la „între soți” la „între un bărbat și o femeie” este cea mai clară dovadă de homofobie.

3. Să „nu ai o problemă cu oamenii LGBTQ+” nu este compatibil cu a nu le oferi aceleași drepturi ca altor persoane. 4. Drepturile omului nu sunt păreri de dezbătut.

5. M-am mutat la Paris pe propriile puteri și am muncit peste 10 ani pentru fiecare bani din cont.

6. Poziția mea politică este de stânga, însă nu stânga românească actuală sau istorică. Sunt socialistă pentru că susțin cu tărie că avem de unde să îi ajutăm pe toți. În loc să dăm bani pe războaie, trebuie să îi hrănim pe cei înfometați. Sunt anticapitalistă pentru că lumea actuală prioritizează profitul chiar și peste supraviețuirea omenirii. Putem să avem o piață liberă și de succes și fără să facem sacrificii abjecte sau să concentrăm averea planetei într-o mână de oameni”, a scris tânăra. 

Comentarii Facebook