Ce a spus Mircea Badea despre scandalul dintre Elena Lasconi și fiica ei: ”Familia nu are nici o legătură cu iubirea”


Mircea Badea a comentat scandalul iscat de fiica Elenei Lasconi, furioasă pe mama ei pentru că a votat ”Da” la referendumul pentru familie, în condițiile în care tânăra este membru al comunității LGBT.

Eu aș vrea să o liniștesc pe doamna Oana Lasconi. Dragă doamnă Oana Lasconi, asta nu înseamnă că mami este homofobă doar pentru că ea crede că familia trebuie să fie compusă din bărbat și femeie. Și dați-mi voie să îi explic lucruri pe care le-am mai vorbit și nu m-am sucit niciodată. (…). 

Eu m-am dus și am votat la referendumul respectiv. Știu că vine ca un șoc mental pentru mulți că dacă ai votat pentru familia tradițională ești homofob. Nu știu dacă ajunge mesajul meu la doamna Oana Lasconi, dar am văzut că era sub imperiul unei emoții foarte puternice. Deci familia nu are nici o legătură cu iubirea, știu că sună ciudat și prost. Familia este o construcție instituțională. Iubirea e un sentiment”, a spus Mircea Badea, la emisiunea “În Gura Presei” de la Antena 3.

Cine este Oana Lasconi, fiica „dezgustată“ de mama sa: În 2018 începuse trei facultăți, fără să termine vreuna: „Nu mi s-a părut important”

Badea a mai spus că la acel referendum nu s-a votat iubirea, ci un ”concept strict instituțional, la nivel de stat”, căsătoria.

La primărie te întreabă doar dacă ești de acord să o iei în căsătorie. Acolo este vorba doar despre un acord. Familia este o formalitate, din punctul de vedere al statului. Aici nu este vorba despre iubire, că nu se votează iubirea, se votează un concept strict instituțional, la nivel de stat. Nimic altceva”, a mai adăugat Mircea Badea.

Comentarii Facebook