Cinci poliţişti, inclusiv un comandant, bătuţi crunt la înmormântarea unei fetițe, ucise pe trecerea de pietoni de un vitezoman


Cinci poliţişti, inclusiv comandantul poliţiei din Târgovişte au fost bătuţi crunt la înmormântarea fetiţei de 13 ani din Târgovişte, ucisă săptămâna trecută, pe trecerea de pietoni, de un şofer vitezoman. Doar intervenţia mascaţilor a reuşit să calmeze spiritele.

Scandalul a izbucnit în momentul în care poliţiştii care asigurau ordinea le-au interzis rudelor venite la înmormântarea fetei să intre cu cortegiul funerar pe strada unde locuieşte şoferul care a dat cu maşina peste copilă. Printre oamenii legii prezenţi acolo s-ar fi aflat şi şeful poliţiei, iar rudele s-au înfuriat şi mai tare. Nemulţumiţi că vinovatul este încă în libertate, zeci de oameni şi-au vărsat oful pe poliţişti, scrie Observator. 

Situaţia a degenerat, iar poliţiştii care au încercat să calmeze spiritele au fost luaţi la pumni şi picioare. La scurt timp, la faţa locului au ajuns şi trupele speciale ale jandarmilor, care au folosit spray-urile lacrimogene pentru a dispersa mulţimea furioasă. A fost tras chiar şi un foc de avertisment. In urma altercației de ieri dintre apropiații fetiței ucise pe trecerea de pietoni și oamenii legii, trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore. Sunt suspectați că se numără printre cei ce i-ar fi lovit pe polițiștii din Târgovişte cu pumnii şi cu picioarele, notează sursa citată.

Bărbații vor ajunge astăzi în fața unui judecător, pentru a fi luate măsuri preventive precum arestul preventiv sau controlul judiciar. Există, așadar, un dosar penal pentru infracțiuni precum ultraj și lovire sau alte violențe. La acestea se adaugă și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Comentarii Facebook