Miercuri 7 Decembrie

Chirurgii și mecanicii unui spital, ajutați de pompieri, s-au chinuit să dezasambleze o mașină de tocat care i-a prins mâna unei fetiţe de 4 ani


Misiune complicată pentru medicii din cel mai mare spital pentru copii din Iaşi. Chirurgii au încercat să-i salveze degetele unei fetiţe de 4 ani care îşi prinsese mâna într-un tocător electric, într-un moment de neatenţie al părinţilor. Alături de medici, în sala de operaţie au intrat şi mecanicii din spital.

Deşi este încă internată pe secţia de Terapie Intensivă, medicii spun că starea fetiţei este una bună, este stabilă, conştientă şi chiar vioaie.

fetita cu mana rupta 1.jpg

Fetiţa şi-a prins mâna în maşina de tocat electrică

A trecut printr-o operaţie complexă în care din fericire i-au fost salvate cele trei degete prinse de aparat şi cel mai probabil mâine, după ce va fi reevaluată din punct de vedere medical, va fi mutată într-un salon normal .

Totul s-a întâmplat într-un moment de neatenţie al părinţilor. În timp ce mama ei toca roşiile pentru bulion, fetiţa şi-a băgat mâna în aparatul electric şi şi-a prins degetele în malaxor. Pentru a nu-i fi agravate leziunile, medicii au luat decizia de a o transporta la spital cu tot cu maşina de tocat. Ea a fost iniţial dusă cu ambulanţa la spitalul din Oneşti, iar apoi transferată cu elicopterul la spitalul din Iaşi. 

fetita cu mana rupta 2.jpg

În sala de operaţie au intrat şi pompierii de la descarcerare care cu foarte mare dificultate au dezasamblat piesă cu piesă maşina de tocat electrică, pentru ca medicii să poată trece la treabă. Aceştia spun că doar în timp vor afla dacă degetele fetei îşi vor relua toate funcţiile, însă fiind vorba despre o vârstă fragedă este posibil ca recuperarea să fie mai uşoară.


Comentarii Facebook