Vineri 3 Februarie

Polițiști reținuți pentru șpagă! Le cereau bani șoferilor, ca să nu le dea amenzi contravenționale


Patru polițiști din Chitila și Chiajna au fost reținuți de procurori, fiind acuzați de luare de mită și complicitate la luare de mită, agenții fiind acuzați că au cerut bani de la şoferi, pentru a trece cu vederea abaterile la regimul rutier. 

Ieri, lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Direcţia Anticorupţie pentru Bucureşti și Ilfov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat șase percheziții domiciliare, din care două la sediile unor instituții publice din cadrul I.P.J. Ilfov, respectiv la sediul Poliției Chitila și la sediul Postului de Poliție Chiajna, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii mai multor fapte de corupție de către patru agenți de poliție din cadrul celor două structuri de poliție și doi polițiști locali din cadrul Poliției locale Chiajna, scrie Observator.

În fapt, în perioada 2020–2021, patru agenți de poliție din cadrul I.P.J. Ilfov-Poliția Oraș Chitila și doi polițiști locali din cadrul Poliției locale Chiajna au fost implicați în săvârșirea mai multor infracțiuni pentru care, la data de 28.07.2022, a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru patru dintre aceștia pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la luare de mită, notează sursa citată.

Conform unor surse din anchetă citate de Mediafax, polițiștii au cerut șpagă 100, 200 sau 300 de euro în mai multe situații. Cei 4 polițiști au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, în continuare se fac cercetări față de cei 2 polițiști locali, în stare de libertate.

Comentarii Facebook