Ce spune Iohannis despre propunerea de a ține bătrânii de peste 65 de ani închiși în case


Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți după-amiază, o declarație de presă în care a vorbit despre măsurile  cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

În discursuil său, șeful statului a abordat și propunerea doctorului Adrian Streinu Cercel, care sugera implementarea măsurii de izolare la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor.

A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște. Cineva propunea o măsură aberantă. Cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie duse în anumite zone de carantină. Așa ceva nu se poate. Este inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă, nu venim cu astfel de măsuri totalitare. 

Persoanelor în vârstă le spun clar. Stați liniștiți. Nu vă impune nimeni lucruri inumane.

Astfel de planuri nu fac decât să inducă panica și panica este ultimul lucru de care avem nevoie”, a declarat Klaus Iohannis.

Propunerea doctorului Streinu Cercel a generat numeroase nemulțumiri în rândul opiniei publice, proiectul fiind respins, luni, și de către Guvern.

Comentarii Facebook