Ce sancțiuni riscă Orange după ce le-a picat rețeaua. Telekom a fost amendată pentru un incident asemănător


Numeroși clienți Orange s-au confruntat, miercuri, cu probleme la accesarea serviciilor de vore și de date, din cauza unor secționări ale fibrei optice.

Au fost identificate 3 secționări ale rețelei de fibră optică în județele Bistrița-Năsăud, Brașov și Mehedinți. Două dintre secționări au fost simultane. Tehnicienii noștri au reușit să remedieze avaria cauzată de prima secționare și sunt în continuare pe teren. Serviciile încep să revină gradual la parametri normali de funcționare“, se arată într-un comunicat al companiei.

În jurul orei 20:00, operatorul telecom a anunțat că serviciile de voce şi date, precum şi aplicaţiile Orange funcţionează în parametri normali.

Totuși, în cazul în care au afectați mai mult de 5.000 de utilizatori, Orange este obligată să notifice Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

În cazul în care autoritatea ajunge la concluzia că incidentul nu a fost gestionat corespunzător, compania riscă să fie sancționată. Anul trecut, Telekom a fost sancţionata cu peste 1 milion de lei, pentru un incident asemănător.

Comentarii Facebook