Ce propagă mass-media rusă în spațiul public. Rușii „știu” că Ucraina trebuie să fie „curățată de neo-naziștii din guvernul de la Kiev”


Incidentele armate în care orașe întregi sunt bombardate și civilii fug din calea gloanțelor sunt cunoscute de poporul rus. Aceștia știu că în Ucraina a început un război în care mor oameni, iar copii rămânr orfani, dar nu la Kiev, Mariupol sau Harkov ci orașele aflate sub „focul inamicului” sunt doar  republicile separatiste Donbass, Lugansk și Donețk. În ochii rușilor, civilii din aceste zone sunt cei atacați de armata regulată ucraineană și de batalioane de extremiști neo-naziști.

Extremiştii, conduşi de „dependentul fascist de droguri” Zelensky

Soldaţii ruşi trimişi peste graniţă sunt apoi angajaţi în operaţiuni umanitare, în timp ce unele unităţi „speciale” lovesc cu arme extrem de precise doar instalaţiile militare aflate în mâinile extremiştilor conduşi de „dependentul fascist de droguri” Vladimir (în ucraineană este Volodymyr) Zelensky, care stă ilegal pe scaunul de preşedinte”,  aşa arată lumea paralelă de pe site-uile, TV-urile şi ziarele ruseşti care spun cu totul altă poveste.

O lume în care cei pe care aproape întreaga planetă îi consideră victime sunt agresori, iar invadatorii devin buni samariteni. Unde ceea ce este relatat de sute de jurnalişti internaţionali şi arătat prin imagini filmate sunt doar farse colosale. Fals, aşa cum au învăţat să spună ruşii în faţa oricărei ştiri care nu i se potriveşte Kremlinului. O realitate alternativă atât de adânc înrădăcinată încât o bună parte din cei 11 milioane de ruşi care au rude în Ucraina nu-i cred pe cei dragi când povestesc despre distrugeri, refugiaţi şi victime, conform mediafax.ro.

„Operațiunea Militară Specială” menită să salveze civilii atacați de neo-naziștii ucraineni 

Încă de dimineaţa devreme, televiziunea şi site-urile încep cu ştirile care vin de la „Operaţiunea Militară Specială”. Numirea acesteia drept „război” este interzisă şi o nouă lege îi pedepseşte pe cei care răspândesc acest tip de ştiri cu pedepse cu închisoarea de până la 15 ani. Primul post naţional de televiziune, văzut în toată ţara, se abţine cu stricteţe de a spune ce se întâmplă cu adevărat la Kiev. Nicio imagine a bombardamentelor, a oamenilor care sosesc la graniţa cu Polonia, România şi Moldova nu se pot vedea pe aceste canale. 

Despre o posibilă detaşare a Rusiei de internetul mondial se vorbeşte doar din cauza negării guvernului, potrivit TASS. În schimb, spaţiu amplu pentru o declaraţie a Ministerului Apărării: „Naţionaliştii au subminat reactorul centralei nucleare experimentale din Institutul de Fizică din Harkov şi gherilele batalionului Azov intenţionează să arunce în aer reactorul şi să acuze forţele armate ruse”.

Propaganda putinistă dusă la extremă și adânc implementată în mintea popurului rus

Un alt program de ştiri, Vesti, povesteşte mai târziu cum un convoi rusesc aduce alimente şi alte provizii la Cernobîl, unde centrala electrică este sub control strâns „după ce guvernul de la Kiev şi-a declarat intenţia de a dezvolta arma nucleară”.

La 7.30 se deschide primul canal cu ştiri de pe front. La Lugansk, „pompierii încearcă să stingă focul la un depozit de benzină lovit de tunurile armatei ucrainene”. La scurt timp după 8, soseşte vestea că Putin a anunţat un armistiţiu pentru a permite utilizarea coridoarelor umanitare.

Dar în ultimele zile, ieşirea civililor a fost împiedicată de naţionalişti care vor să-i folosească drept scuturi umane”, explică Rossiya 24 TV. Aşa arată propaganda Rusiei, ţara în care reţele sociale occcidentale, în frunte cu Facebook, tocmai au fost interzise.


Comentarii Facebook