Cât costă viața unui soldat rus. Putin a anunțat ce sumă va primi familia unui ocupant care a murit în războiul din Ucraina


Dictatorul de la Moscova a semnat un decret care prevede sumele pe care le vor primi drept despăgubire familiile soldaților ruși morți, precum și soldații răniți în conflictul din Ucraina. 

Membrii familiei unui militar care a murit în Ucraina va primi 5 milioane de ruble, iar un soldat rănit va primi 3 milioane de ruble, potrivit publicației belaruse Nexta.

Toți membrii familiilor militarilor care au murit în timpul unei operațiuni militare speciale în Ucraina li se vor transfera acoperirea de asigurare prevăzută de lege și beneficii forfetare. Aceasta este de 7.421.000 ruble. Se vor plăti și compensații bănești lunare fiecărui membru al familiei defunctului”, a anunțat Vladimir Putin joi la întâlnirea cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Federației Ruse, potrivit TASS.

Dar, în plus, consider că este necesar să se stabilească o plată suplimentară pentru fiecare familie a militarului decedat, personalului militar și angajaților altor agenții de aplicare a legii care participă la operațiune, în valoare de 5 milioane de ruble” a declarat președintele rus la întâlnirea cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Viața rușilor se devalorizează pe zi ce trece, rubla a pierdut 65% faţă de euro de la declanşarea conflictului, respectiv de la 90 de ruble pentru 1 euro, la 149 de ruble pentru 1 euro luni, 7 martie 2022

Dacă ținem cont de cursul valutar actual al rublei rusești, care a scăzut enorm de la începerea războiului din Ucraina, 3 milioane de ruble sunt echivalentul a 20.752 de euro, în timp ce 5 milioane de ruble sunt echivalentul a 34.586 euro. 

Rusia este în corzi după valul de sancţiuni internaţionale, iar rubla este lovită în plin. În încercarea de a evita o prăbuşire totală a rublei, Banca Centrală a Rusiei a dublat dobânda de referinţă de la 9% la 20%. Ruşii încearcă să scoată banii din băncile lor şi să-i transforme în euro sau dolari, dar este o operaţiune aproape imposibilă. Chiar dacă rubla a scăzut cu 65% în câteva zile, analiştii cred că şi aşa cursul valutar este stabilit artificial de către banca centrală, notează Ziarul Financiar. 

Comentarii Facebook