Nicolae Ciucă: Anul acesta, ziua de 8 martie e umbrită de viitorul devenit extrem de periculos pentru mamele şi fiicele din Ucraina


Premierul Nicolae Ciucă afirmă marţi, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Femeii, că femeile din întreaga lume reprezintă simbolul vieţii şi speranţei, subliniind însă că anul acesta, ziua de 8 martie e umbrită de viitorul devenit extrem de periculos pentru mamele şi fiicele din Ucraina, iar cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii să înţeleagă că e timpul să le asculte glasul şi să dea şansă vieţii şi păcii.

Femeile din întreaga lume reprezintă pentru noi simbolul vieţii şi speranţei.  Astăzi trebuie să ne bucurăm de primăvară şi să le sărbătorim. Să le spunem "La mulţi ani!" şi să le mulţumim pentru căldura şi sensibilitatea pe care le aduc în viaţa fiecăruia dintre noi.  

Anul acesta, însă, ziua de 8 martie este puternic umbrită de viitorul devenit dintr-odată incert şi extrem de periculos pentru mamele şi fiicele din Ucraina. Imaginea sutelor de mii de femei nevoite să fugă din calea războiului pentru a-şi pune la adăpost pruncii este dureroasă, în secolul XXI, când nimeni nu credea că omenirea mai poate trăi drame ca aceasta. Cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii fără a se gândi la consecinţele umanitare şi la toate celelalte urmări pe scară largă ale acestui război, trebuie să înţeleagă că este timpul să audă şi să asculte glasul mamelor sau fiicelor lor, care le cer să oprească războiul şi să dea şansă vieţii şi păcii. Raţiunea va învinge în cele din urmă ambiţiile iraţionale.

Mame, bunici, surori, soţii, fiice, colege, tuturor femeilor le doresc multă sănătate, fericire şi să se bucure în linişte şi pace de tot ceea ce le este drag! 

În acelaşi timp, transmit un mesaj de solidaritate cu refugiaţii din Ucraina, majoritatea femei, şi cu familiile lor rămase acasă să-şi apere ţara”, a declarat prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.


Comentarii Facebook