Ce înseamnă scufundarea crucişătorul Moskva, nava-amiral a flotei ruse. Un expert a spus că e începutul sfârșitului


Scufundarea crucişătorului Moskva, nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, este începutul sfârșitului pentru Vladimir Putin.

Alessio Patalano, profesor de război și strategie la King’s College din Londra, a declarat, pentru Gândul, că pierderea navei este o lovitură puternică pentru Vladimir Putin, atât politic, cît și militar, deoarece aceasta reprezenta simbolul puterii navele ruse în Marea Neagră.

Este o pierdere importantă și o lovitură pentru președintele rus. Crucişătorul Moskva era principala resursă importantă pentru acoperirea aeriană maritimă în Marea Neagră, iar pierderea acestuia a lăsat Federația Rusă într-o mare vulnerabilitate. De asemenea, reprezintă o pierdere semnificativă și din punct de vedere simbolic. Aceasta este o navă de război care poartă numele Capitalei Federației Ruse. Nu este orice navă”, explică profesorul Patalano, autorul lucrării „Japonia postbelică ca putere maritimă”, pentru Gândul.

Tot ceea ce trăim în prezent anunță sfârșitul Rusiei lui Putin și aceasta ar putea fi foarte bine una dintre cele mai semnificative pierderi navale de la Războiul Falkland încoace”, a mai spus profesorul de război.

Comandanții ucraineni au distrus nava amiral folosind drone pentru a distrage atenția sistemelor sale de apărare, permițând astfel rachetelor de suprafață să lovească, scrie Daily Mail.

Crucișătorul scufundat este cel care a cucerit insula Șerpilor în 24 februarie. A devenit legendară replica soldaților ucrainei, care au transmis prin radio: ”Navă de război rusească, du-te naiba”.

Comentarii Facebook