Oficialii ruși au trimis un nou avertisment către SUA, în contextul înarmării Ucrainei. Ce conține nota diplomatică


Rusia avertizează SUA că vor exista „consecințe imprevizibile” în cazul în care americanii vor continua să înarmeze Ucraina, relatează vineri Washington Post citat de Reuters.

Facem apel la Statele Unite și aliații săi să înceteze militarizarea iresponsabilă a Ucrainei, care va implica consecințe imprevizibile pentru securitatea regională și internațională”, ar fi transmis Moscova într-o notă diplomatică transmisă Washingtonului, potrivit cotidianului citat.

Nota diplomatică, a cărei  copie a ajuns şi la The Washington Post, a sosit în momentul în care preşedintele Biden a aprobat creşterea numărului de arme furnizate Ucrainei într-un pachet în valoare de 800 de milioane de dolari, inclusiv obuze de 155 mm - piese de artilerie cu rază lungă,  drone de apărare de coastă şi vehicule blindate, precum şi arme portabile suplimentare antiaeriene şi antitanc şi milioane de cartuşe de muniţie, scrie Mediafax. 

Rusia a mai amenințat vineri cu intensificarea bombardamentelor asupra Kievului ca urmare a „actelor de sabotaj” pe care le-ar fi comis Ucraina. Avertismentul vine după ce nava de război Moskva s-a scufundat, rușii înregistrând astfel o grea pierdere.

Comentarii Facebook