Ce a spus Rudel Obreja după ce a fost eliberat din arest. A contestat alcătuirea completurilor


Fostul președinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost eliberat miercuri, 19 decembrie, din Penitenciarul Jilava, după ce a contestat alcătuirea completurilor de 5 judecători.

Suntem victimele unui complot. Ce s-a întâmplat la completurile de 5 este o imensă ticăloşie. Haideţi să ne imaginăm că oamenii ăştia, 40 de judecători ai Secţiei Penale, erau incompetenţi şi cinci ani de zile, oameni ăştia nu au ştiut că activează într-o semilegalitate, într-o nelegalitate, de fapt. Nu putem să-i bănuim însă de nepricepere pentru că oamenii ăştia au cărţi, deci ştiu foarte bine ce făceau. Şi atunci, prin intermediul acestor subterfugii, acesta este unul dintre ele, se infiltrau oamenii sistemului pentru a fi date soluţiile pe care ei le doreau. Asta s-a întâmplat şi la noi în dosar", a declarat Rudel Obreja, la ieşirea din Penitenciarul Jilava.

Noi mergem să fim judecaţi de cei care au stat ilegal timp de cinci ani de zile. În acest moment, l-am lăsat în cameră pe Tudor Breazu, omul ăsta este în aceeaşi situaţie în care sunt eu, nu aşteaptă nicio decizie, lui i-a fost dat termen 28 ianuarie. Eu cu Şova şi cu Niţă am avut şansa unui complet corect. Altfel eram în puşcărie şi dumneavoastră eraţi acasă. Este absolut nromal să fie admisă contestaţia şi să rejudecăm apelul şi să putem readministra probele. Depinde pentru că Justiţia în România este o loterie, depinde ce completuri vom avea în momentul respectiv. Aşa cum completurile de 5 au fost constituite nelegal, acelaşi lucru şi mai abitir s-a întâmplat cu completurile de 3 judecători. (...) Aş vrea să-i transmit preşedintelui Iohannis să-i fie ruşine că apără aşa ceva, el nu trebuie să apere statul, el trebuie să apere cetăţeanul, românul”, a completat Obreja.

Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Alături de Rudel Obreja au fost eliberați și Constantin Niţă şi Dan Şova. Cei trei au formulat contestaţii în anulare după decizia Curţii Constituţionale privind componenţa completurilor de 5 judecători. Până la soluționarea contestației, în 21 ianuarie 2019, cei trei au fost eliberați.

Comentarii Facebook