Câți refugiați ucraineni au fost internați în spitalele din România, de la începutul războiului


75 de refugiați din Ucraina sunt internați în spitale din România, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

În ceea ce privește răniții ucraineni, ministrul Sănătății spune că în România au ajuns „foarte puține cazuri”, iar răniții sunt internați în spitale militare, notează hotnews.ro.

Refugiații au dreptul la primirea de asistență medicală în țara noastră. În acest moment, 75 de refugiați sunt internați în spitale din România, iar în jur de 100 au apelat la serviciile ambulanțelor. Refugiații ucraineni au acces inclusiv la servicii medicale din programele de sănătate, la fel ca pacienții din România, a mai precizat ministrul Sănătății, potrivit sursei citate.

România pune, de asemenea, la dispoziție 3.300 de paturi de spital unde pot fi tratați, la nevoie, răniți din Ucraina. Alexandru Rafila a precizat că numărul ucrainenilor care au solicitat până acum să se testeze sau să se vaccineze împotriva COVID-19 în țara noastră este de câteva sute. Refugiații ucraineni se pot vaccina sau testa la cerere.

FOTO: Profimedia Images

Comentarii Facebook