Cât costă primele cireșe care au ajuns pe tarabele din piețe! Sunt mai scumpe ca aurul


Pe tarabele piețelor din România au apărut cireșele, iar prețul este unul exorbitant. 

Cu aproape două luni înainte de sezonul cireșelor, acestea au făcut deja apariția pe tarabele din Constanța. Deși fructele arată delicios și provoacă poftă la privire, românii sunt descurajați să le cumpere din cauza prețului exorbitant. La Constanța, un kilogram de cireșe este vândut acum cu 250 de lei. Acest preț pare incredibil pentru majoritatea românilor, deja afectați de creșterea constantă a prețurilor. Fructele au devenit mai degrabă obiecte de decor, deoarece oamenii le admiră, dar nu și le permit să le cumpere.

Astfel, putem concluziona că în 2024, cireșele au ajuns să fie mai scumpe chiar și decât aurul. Un kilogram de cireșe costă acum în Constanța mai mult decât un gram de aur comercializat în magazinele de amanet. Această situație este explicată de comercianți prin distanța uriașă pe care fructele o parcurg până ajung pe tarabele piețelor. Cireșele sunt aduse tocmai din Chile, iar cei 13.000 de kilometri parcurși implică costuri ridicate, motiv pentru care vânzătorii nu se gândesc să reducă prețul.

În acest an, nu doar prețul cireșelor a îngrijorat românii, ci și al pepenilor. Cei care doresc să se bucure de acest fruct trebuie să scoată din buzunar în jur de 200 de lei bucata. Vânzătorii cer 19,5 lei pe kilogram, însă pepenii de dimensiuni mici sunt greu de găsit, majoritatea având între 8 și 10 kilograme.

Comentarii Facebook