Mesajul unui adolescent român, după ce a trăit 15 ani în străinătate: ,,M-am săturat să stau între străini, să fiu considerat un nimeni” - VIDEO


Un tânăr român crescut în Italia a vorbit despre dificultățile cu care se confruntă românii în străinătate.

Denis, în vârstă de 15 ani, s-a născut în Italia însă menționează că s-ar muta în țară fără a se gândi prea mult. Băiatul a criticat sistemul politic din țară și îndemnat românii să lupte pentru drepturile lor. 

„Să dea Dumnezeu ca toți politicienii, toată lumea din funcție politică, toți, dar nu vreau să dau nume, pentru că i-au înstrăinat pe părinții mei și pe toată lumea care a plecat din țară. Și e foarte urât, pentru că eu, copil etnic român și născut într-o țară străină, și văzând tot ce se întâmplă la noi în țară, îmi vine să plâng.

Pentru că Dumnezeu o să facă dreptate cu noi, pentru că noi o să fim puterea țării, noi care stăm în străinătate, noi care trimitem bani în România, noi care venim în România și stăm vara și iarna în România. Noi, pentru că pe noi ne-o înstrăinat. Oameni buni, treziți-vă! Dați jos escrocii, dați jos hoții 

Eu, dacă ar fi să mă întorc în țară, eu mâine aș pleca. Pentru că m-am săturat să stau între străini, să fiu considerat un nimeni. ”, a povestit adolescentul.”, a spus tânărul într-un clipuleț de pe TikTok, potrivit Adevarul.ro

Mai mult, acesta a vorbit despre cât de greu este să te integrezi într-o altă țară și discrimarea de care au mulți români parte.

,,E foarte greu, vă spun. E foarte greu în străinătate și nu trebuie să credeți că în străinătate e roz și flori și câini cu colaci în coadă. Pentru că nu e așa, vă spun de 15 ani trăiesc aici, m-am născut aici și nu e cum credeți voi. Pentru că nu ați venit să vedeți ce se întâmplă în școli, ce se întâmplă oriunde în țara asta numită Italia și în mai multe țări din Europa asta. De ce vorbiți, dacă nu știți?

În școli discriminări, bullying, m-am săturat. Eu mâine aș veni în România și aș face dreptate cu poporul meu, pentru că poporul meu e poporul român, nu poporul italian, poporul francez sau poporul german.”, a declarat băiatul.


@denisssssss690 Traiasca tara mea Romania!

Comentarii Facebook