Cât costă o porție de sarmale în Mamaia și o ciorbă de burtă: Cu banii ăștia fac o oală întreagă!


Mamaia este în continuare o stațiune scumpă, iar turiștii sunt ținuți la distanță de serviciile proaste și de prețurile exagerate. 

Asociația pentru Protecția Consumatorilor a prezentat prețurile de la un local din Mamaia.

Potrivit imaginii, o simplă ciorbă de burtă costă 32 de lei, iar o porție de sarmale cu mămăliguță 49 de lei.

Îmi place ca și ei se miră. Au pus 3 semne de exclamare”, scrie o utilizatoare, iar altcineva a scris ”cu 32 de lei faci o oală de 4 litri plină cu ciorbă de burtă”.

Patronii din Mamaia cred că sunt victimele unor campanii de denigrare plătită din Grecia, Turcia sau Bulgaria

Unii patroni de pe litoral susțin că presa îi denigrează și ei pierd turiști. Unul dintre ei a declarat că la el la terasă berea costă 7 - 8 lei, cafeaua 5 - 6 lei și nu înțelege de ce mass-media scrie numai despre prețurile mari.

Eu am prețuri normale în Mamaia. Tot timpul se scrie numai despre prețurile cele mai mari. Da, sunt terase unde cafeaua este 25 de lei, dar acei oameni numai acolo se vor duce oricum ar fi. Este adevărat că serviciile îi nemulțumesc pe turiști, dar nu avem ce să facem noi, pentru că așa sunt angajații. Prețurile nu sunt mai mari, dar serviciile lasă de dorit”, a spus acesta. 

Antreprenorii de pe litoralul românesc susțin că sunt denigrați, în special de către mass-media plătită de bulgari, greci, turci.

Preţul pentru o cameră dublă pe noapte pe litoralul românesc este, în medie, de 284 de lei, în creştere cu 15% faţă de 2020, în timp ce preţurile la mâncare au crescut cu aproximativ 10%-15%. 

Același patron de terasă ne-a mărturisit că și-a trimis familia în vacanță în Bulgaria, la all inclusive, cu 700 de lei pe zi, pentru două persoane. ”Totul este inclus în acești bani. Trebuie să schimbăm serviciile oferite. M-aș fi dus și eu în Bulgaria, dar nu am putut pleca de la locul de muncă”, a mai spus acesta, care laudă serviciile concurenței din Bulgaria

În Mamaia bate vântul, iar Eforie trăiește pe spatele bugetarilor cu vouchere de vacanță.

Comentarii Facebook