Când îngerii păzitori devin călăi. Un tată a murit în fața copiilor, după ce paramedicii au refuzat să-l ducă la spital


Un incident grav a avut loc în Anglia, unde un tată a murit în fața copiilor săi, după ce un echipaj de pe ambulanță i-a pus „diagnosticul'' de alcoolic, în loc să-i ofere tratament susține familia sa. Cei dragi cer acum să se facă dreptate şi condamnă atitudinea celor care ar fi trebuit să-l salveze pe bărbat. 

Bărbatul în vârstă de 51 de ani a fost nevoit să aștepte două ore până la sosirea paramedicilor, deși soția sa a sunat de trei ori la serviciile de urgență. Starea lui de sănătate s-a înrăutățit, aşa că i-a fost mai greu să respire și avea amețeli tot mai mari, relatează HullLive. Durerea era departe de final: odată cu sosirea cadrelor medicale, omul a fost lăsat acasă, în ciuda rugăminților soției sale că îi este foarte rău, notează Mirror

Bărbatul putea fi salvat, dar  paramedicii au refuzat să-l ducă la spital

Văduva devastată a bărbatului susţine că personalul de la ambulanță i-a „răpit viața'' când s-a îmbolnăvit grav. Serviciul de Ambulanță din Yorkshire, NHS Trust, a afirmat că s-au învățat lecții importante în urma morții tragice a bărbatului. Însă, femeia a susținut că problema principală a fost că atitudinea echipajului de la ambulanță s-a „schimbat complet'' atunci când i-a informat că soțul ei suferea de sarcoidoză hepatică, cauzată de dependența de alcool.

 „Încă nu pot trece peste cum mi-am pierdut soțul și cele trei fiice ale mele și-au pierdut tatăl – pur și simplu pentru că un echipaj de pe ambulanță nu și-a făcut treaba așa cum ar trebui. Modul în care a fost tratat a fost dezgustător. Cred că l-au respins pentru că l-au considerat alcoolic. Avuse probleme cu alcoolul, dar știa asta și nu mai băuse de o lună. L-au dus singur în ambulanță și nu m-au lăsat să intru cu el. S-a întors și a spus că i-au spus să nu-și facă griji și că a semnat o derogare pentru a spune că este mulţumit să rămână acasă, dar știam că trebuie să meargă la spital'', relatează femeia acum pentru publicația citată. 

Femeia se învinovăţeşte acum că nu a făcut mai mult: „A continuat să fie bolnav și arăta groaznic. În dimineața în care a murit, s-a ridicat din pat și am auzit o bubuitură puternică. Căzuse și spusese că picioarele lui erau slabe. Ar fi trebuit să chem o altă ambulanță atunci sau să-l conduc la spital, dar când am vorbit cu el, a tot spus că echipajul ambulanței a spus că este bine și să nu-și facă griji. M-a lăsat să mă învinuiesc pentru că nu am făcut mai mult''. În cele din urmă, a sosit o ambulanţă care l-a tratat corespunzător, dar era deja mult prea târziu. 

După o acțiune în justiție condusă de specialiștii în neglijență medicală, medicii au recunoscut încălcarea obligației de îngrijire pentru că nu a transportat bărbatul la spital. Dacă ar fi făcut-o, probabil că acesta ar fi suferit o intervenție chirurgicală și ar fi supraviețuit. 

Comentarii Facebook