Cine nu plătește cursa de taxi, ajunge după gratii. Un bărbat, condamnat la 1 an și 7 luni de închisoare după ce a fugit fără să plătească


Persoanele care vor folosi firmele de taxi și nu vor putea să plătească serviciile ar putea ajunge la închisoare. Un bucureștean a fost condamnat la 1 an și 7 luni de închisoare după ce a fugit fără să plătească. 

Dacă te urci într-un taxi și nu ai destui bani pentru a plăti cursa respectivă, ai putea primi pedeapsa cu închisoare, potrivit legislației în vigoare. Astfel, toți cei care solicită o sursă de taximetrie sau ridesharing și nu au cash sau bani în cont necesari pentru plata cursei respective, ar putea primi minim 6 luni de închisoare, scrie Antena 3. 

Sancțiunea vine în contextul în care, în Codul Penal, este prevăzută pedeapsa cu închisoarea pentru toți cei care se folosesc de bunuri sau servicii, știind că nu le vor putea plăti. Pedeapsa maximă este de 3 ani de închisoare. Cei care nu plătesc riscă, totodată, și amendă.

Asta a făcut și un bărbat care a solicitat serviciul de taximetrie, iar când a ajuns la destinație a fugit fără să plătească. Acesta a fost condamnat la un an și 7 luni de închisoare. Decizia vine de la Curtea de Apel București, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook