Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, se va întâlni astăzi cu Putin la Moscova, după ce sâmbătă a fost la Kiev


Cancelarul Austriei, Karl Nehammer va vizita Moscova astăzi, luni 11 aprilie, pentru a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului austriac, citat mai apoi de presa internațională.

Karl Nehammer, care sâmbătă, 9 aprilie, a fost la Kiev unde s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski, și este primul lider european care va fi primit de Putin la Kremlin de la începutul războiului din Ucraina. Înainte de 24 februarie, data în care trupele ruse au invadat Ucraina, la Moscova au mai fost Premierul Ungariei, Viktor Orban, președintele Franței, Emanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz. 

El va merge (la Moscova) după ce a informat Berlinul, Bruxelles-ul şi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelesnki”, pentru a încuraja dialogul dintre cele două țări aflate în conflict armat, a percizat purtătorul de cuvânt al guvernului din Viena, notează Agerpres.

Cancelarul le-a declarat jurnalștilor că aceste vizite sunt făcute pentru a fi luate măsuri în favoarea păcii, deși, chiar el recunoaște, șansele de reușită sunt exagerat de mici. Vizita la Kremlin este „o misiune cu risc”, dar a apărut o „fereastră de dialog”, a spus cancelarul, adăugând că „diplomația personală” este de actualitate. Karl Nehammer a mai precizat că decizia de a face cele două vizite a fost alegerea lui.

Cancelarul austriac a numit Bucha „un loc al crimelor de război”

Cancelarul austriac susține că intenţionează să aducă în discuție la Kremlin „crimele de război” de la Bucha. Deplasarea prevăzută la Moscova urmează după vizita pe care Nehammer a făcut-o sâmbătă la Kiev, când s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski, dar a fost și la Bucha, unde a văzut groapa comună și a aprins o lumânare la biserica din apropiere.

karl austria lumanari.jpg

Trebuie să facem cunoscute aceste crime de război la ONU, iar justiția internațională trebuie să înceapă să investigheze și să combată aceste crime”, a spus cancelarul austriac.

karl austria soldati.jpg

Zelenski i-a mulțumit pentru riscul asumat de a vizita Ucraina

Karl Nehammer a declarat că deși Austria este neutră din punct de vedere militar (nu face parte din NATO), „înțelege” că trebuie să ajuteacolo unde au loc nedreptăți și crime de război”. La rândul său, președintele Zelenski i-a mulțumit pentru sprijinul pe care Ucraina l-a primit până acum și a reluat apelul său pentru mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit Agerpres.

karl austria zelenski.jpg

Austria susține sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, iar blocul european este gata să pună în aplicare și mai multe sancțiuni, a declarat Nehammer la conferința de presă comună cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, susținută la Kiev.

După întâlnirea cu Karl Nehammer, Zelenski a declarat că, în ciuda atrocităților, este „pregătit” pentru negocieri cu Rusia și „caută orice modalitate de a opri acest război”. El a adăugat: „Din păcate, în paralel, vedem pregătirile pentru bătălii importante, unii spun decisive, în est”.

Sursa Foto: Profimedia Images


Comentarii Facebook