Breșă de securitate la Camera Deputaților! Infractorii cibernetici au furat datele personale ale deputaților


Un atac cibernetic a avut loc pe site-ul Camerei Deputaților. Infractorii au furat date personale ale deputaților dintr-o bază de date. 

„A avut loc, într-adevăr, un atac cibernetic asupra sistemului informatic. Ca urmare a acestei situații, departamentul specializat din Camera Deputaților redactează o plângere la DIICOT”, a transmis Secretariatul General al Camerei Deputaților, potivit News.ro.

Reprezentanții Camerei Deputaților, menționează că majoritatea datelor a care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public și că nu există nicio cerere de răscumpărare a datelor furate încă. 

În ciuda acestui fapt, surse au menționat pentru Digi24, că buletinul premierului Marcel Ciolacu, ar fi postat deja pe web. 

Alte victime ale acestei breșe ar fi și Kelemen Hunor și Alfred Simonis.

Potrivit sursei citate, printre aceste documente cu caracter personal se află fișe medicale, contracte cu bănci, date privind autoturismele personale iar hackerii ar vrea să ceară o răscumpărare de 0,8 bitcoin, adică 30.000 de euro. 


Comentarii Facebook