Belgienii se feresc să mai meargă la stomatolog de frica medicilor care şi-ar fi luat diplomele în România


Un scandal uriaș a izbucnit în Belgia, fiind suspiciuni în legătură cu calitatea diplomelor absolvenților de stomatologie eliberate în România, anunță Asociația Flamandă de Stomatologie.

Organizația acuză că diplomele se pot cumpăra și că absolvenții nu cunosc informații de bază. Ba mai mult, presa din Belgia scrie că un sfert din numărul diplomelor celor care vor să profeseze în Belgia sunt eliberate din România.

Oamenii scriu pe grupurile de Facebook din Belgia că se tem să ajungă pe scaunul stomatologului greşit.

Belgienii susțin că ar fi vorba despre tunisieni care au studiat în România și merg să profeseze acolo. Diplomele ar proveni de la facultăţi mai mici, cu puţini studenţi. Universităţile de prestigiu consideră că astfel de nereguli sunt imposibile la de realizat.

Nu am avut probleme ţinând cont de faptul că diplomele se eliberează în Rectorat, responsabilitatea este a rectorului şi a secretariatului… Ar trebui să se soldeze cu nişte controale care să arate ce s-a întâmplat de fapt”, a spus Andreea Didilescu, decan facultatea de stomatologie UMF Bucureşti.

Ministrul Sănătății din Belgia susține că a cerut explicații României pentru numărul mare de nereguli.

Cu toate acestea, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, spune că ”sunt doar informaţii de presă, nu avem notificare oficială din partea administraţiei din belgia. Însă, noi am informat, se vor face verificări la noi, la minister şi am informat ministerul Educatiei pentru a verifica această situaţie”.

În 2022, 313 medici stomatologi au cerut aviz pentru a lucra în Belgia.

Sursa: Observatornews.ro

Comentarii Facebook