Beizadeaua Victor Micula, fiul milionarului Frutti Fresh, spune de ce a scumpit spirtul și cum tratează coronavirusul cu un produs interzis


Victor Micula, fiul milionarului orădean de la Frutti Fresh, susține că a găsit tratamentul pentru coronavirus, anunțul fiind făcut într-un clip pe Facebook. 

Acesta propune ca tratament pentru infecţia cu COVID 19 argintul coloidal ionic.

Dacă argintul coloidal ionic nu funcționează la coronavirus eu sunt dispus să îmi donez toată averea, cu condiția ca și domnul Klaus Iohannis este dispus să renunțe la fotoliul de președinte”, spune Victor Micula.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București a precizat că ”argintul coloidal ionic este interzis, printr-un regulament european. Operatorii au fost notificați. Nici argintul și nici aurul nu sunt permise. Direcțiile de Sănătate Publică știu acest lucru și au comunicat la rândul lor. Acum, că respectă, că nu respectă, fiecare cu conștiința lui. Oamenii mizează pe efectul antibiotic, care cândva era dovedit, în special la copii, din câte îmi amintesc”. 

Libertate.ro scrie că produsele pe bază de argint coloidal ionic se regăsesc în farmacii sau magazine naturiste, sub formă de suplimente alimentare, soluţii, unguente sau pansamente și ar fi considerat benefic pentru întărirea sistemului imunitar și prevenirea gripei și răcelii. Potrivit specialiștilor de la site-ul ”Ce se întâmplă doctore?”, posibilele efecte ale argintului coloidal ionic nu au fost confirmate științific. În plus, poate produce și efecte adverse.

Frații Micula au crescut prețul spirtului Mona cu peste 75% de la 5,7 lei la 10,115 lei la distribuitor. ”Nu depinde de mine (scumpirea spirtului). Această decizie a fost luată pentru că prețul materiei prime din care fac sport, cerealele, a crescut. Ce era să fac, să dau spirtul gratis?”, a spus Victor Micula.

Comentarii Facebook