Barbariile războiului! Rușii au violat bărbați și băieți în Ucraina: ”Este o strategie deliberată”


Rușii au violat bărbați și băieți în război, aceasta fiind o strategie deliberată, au spus procurorii ucraineni.

Am primit rapoarte, neverificate încă, despre cazuri de violență sexuală împotriva bărbaților și băieților din Ucraina”, a spus Pramila Patten, reprezentantul special al ONU pentru violența sexuală în timpul războiului, la o conferință de presă la Kiev,  conform The Guardian.

Este greu pentru femei și fete să raporteze violurile din cauza stigmatizării, printre alte motive, dar de multe ori pentru bărbați este chiar mai greu. Trebuie să creăm un spațiu sigur pentru ca toate victimele să reclame cazurile de violență sexuală”, a mai spus ea.

În Ucraina sunt investigate zeci de cazuri de violență sexuală până în prezent.

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a spus că a colectat plângeri de violență sexuală comise de soldații ruși împotriva unor bărbați și femei de toate vârstele, de la copii până la persoane în vârstă.

Aceasta spune că rușii folosesc violul ca pe o strategie deliberată, ”pentru a speria societatea civilă, pentru a face totul pentru a forța Ucraina să capituleze”.

Procurorii au adunat probe despre aceste orori în urma retragerii trupelor rusești din zona Kievului, luna trecută.

Violurile în grup, atacurile sub amenințarea armei și violurile comise în fața copiilor se numără printre mărturiile sumbre pe care procurorii le-au adunat de la victime și familiile acestora, scrie Digi 24.

Comentarii Facebook