Atenție, șoferi! Regula care nu trebuie încălcată niciodată, poți primi 7 ani de închisoare


Șoferii care schimbă poziția mașinii după un accident grav, cu victime, vor primi de-acum șapte ani de închisoare. Decizia a fost luată de judecătorii Curţii Supreme, după tragedia din judeţul Ialomiţa, din 2015, când un bărbat aflat pe bicicletă a murit după ce a fost lovit de o maşină. Atunci şoferul a şters urmele şi a primit astfel o pedeapsă mai mică. 

La 7 ani de la accidentul mortal, şoferul a mai primit încă doi ani de închisoare. Două mii de morţi anual pe şosele şi aproape tot atâţia vinovaţi în libertate. Ani întregi de procese şi sentinţe de cele mai multe ori umilitoare pentru familiile victimelor. La 7 ani de la tragedia din Ialomita, acolo unde un biciclist a fost lovit mortal de un șofer care şi-a ascuns apoi urmele, judecătorii Curții Supreme au decis sa schimbe legea. ÎCCJ a hotărât că este faptă penală să muți o mașină de la locul accidentului fără acordul polițiștilor. Astfel, șoferii care nu vor respecta legea se pot alege cu până la 7 ani buni de închisoare, scrie Antena 3. 

În momentul în care ai o traiectorie a masinii si tu îi modifici traiectoria după impact, în urma măsurătorilor poți ieși nevinovat iar persoana care a decedat să fie găsită vinovată. Motiv pentru care infracțiunea este și de pericol dar și de zădărnicire în înfăptuirea justiției. Pentru că odată ce ai modificat urmele accidentului bineînțeles că poliția și anchetatorii, experții care sunt chemați să răspundă unor asemenea întrebări, nu își mai pot da seama de anumite aspecte”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.  

Aceeași legislație se aplică și în Turcia, Grecia și Bulgaria. 

Comentarii Facebook