Sambata 28 Ianuarie

Aproape 300 de ucraineni s-au angajat cu contracte de muncă în România. Care sunt condițiile de angajare în astfel de cazuri


Mai mult de trei milioane de ucraineni  au părăsit deja țara lor, potrivit ONU. În cel mai rău scenariu, până la 10 milioane de ucraineni ar lua calea pribegiei, beștiind încotro să se îndrepte. Un copil devine refugiat la fiecare secundă, a evaluat ONU.

În România au intrat până acum aproape 500.000 de ucraineni.

Mai bine de jumătate dintre români au oferit până acum sprijin refugiaţilor ucraineni! Potrivit unui sondaj la care au participat puţîn peste o mie de persoane, 52% au declarat că s-au implicat în acţiuni de susţinere. Iar dintre cei care nu au făcut-o încă, 61% spun că intenţionează să-le dea o mână de ajutor oamenilor care fug din calea războiului, potrivit Observator.ro.

Astfel, un start-up românesc a creat o platformă dedicată special refugiaţilor din Ucraina, unde aceştia pot găși locuri de muncă în toată ţara. În doar câteva zile de la lansare, platforma avea peste 200 de anunţuri de angajare şi peste 300 de candidaţi. Alte platforme de profil au creat etichete speciale pentru că refugiaţii să poată găși cu uşurinţă un job la noi în ţară.

Aproape 300 de refugiați ucraineni și-au găsit un loc de muncă la noi în țară

Potrivit datelor oficiale, de la începutul războiului şi până acum, 279 de cetăţeni ucraineni s-au angajat cu contracte de muncă în România, în domenii precum producţia de cabluri auto sau servicii. La angajare, cei care nu au putut prezența actele care dovedesc competenţa profesională au putut face o declaraţie pe proprie răspundere. Pentru posturile de medic, farmacist sau arhitect, aceste documente sunt însă necesare în original. 


Comentarii Facebook