Anunțul ministrului Sănătății: Ne gândim să deschidem terasele de la 1 iunie și plajele de la 15 iunie


Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, în curând, românii ar putea să înceapă să își facă planuri de vacanță.

Astfel, acesta a precizat că, dacă lucrurile evoluează în bine, autorităţile iau în calcul să deschidă terasele de la 1 iunie şi plajele de la 15 iunie.

"Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei", a declarat Nelu Tătaru vineri, în timpul unei vizite la Iași, conform Digi 24.

România se află de o săptămână într-o fază descrescătoare a curbei cazurilor de infectare cu noul coronavirus, dar cu toate acestea încă sunt pacienți la terapie intensivă și se înregistrează în continuare decese.

Comentarii Facebook