Miercuri 24 Aprilie

Americanca Doreen Bogdan Martin, noul secretar general al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor. Rusia a pierdut


​Americanca Doreen Bogdan Martin, cu o experiență de peste 30 de ani în telecomunicații, a fost aleasă ca secretar general al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor. Ea va conduce în următorii 4 ani agenția ONU care face regulile la nivel mondial în IT&C. Contracandidatul ei, rusul Rashid Ismailov a primit doar 25 din 164 de voturi valabile.

Contracandidatul acesteia, rusul Rashid Ismailov este în prezent președinte al VimpelCom PAO, iar în trecut a fost director general al Nokia Rusia și a avut funcții de conducere în Huawei technologies și Ericsson responsabil pe zona Europa de est și Asia centrală. Acesta a fost și ministru adjunct al Comunicațiilor în Federația Rusă.

Preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaților, deputatul clujean Sabin Sărmaș, care a prezidează Conferința Plenipotențiarilor de la București, a vorbit despre campaniile celor doi candidați.

O felicit pe Doreen Bogdan Martin pentru câștigarea alegerilor și îi urez mult succes pentru îndeplinirea obiectivelor! Programul pe care l-a promovat în campanie este foarte ambițios, dar pe măsura așteptărilor membrilor ITU, care sunt și ele foarte mari.

Pe parcursul ultimului an, am avut ocazia să văd campaniile celor doi candidați la poziția de Secretar General al ITU, și ceea ce își propuneau: conectivitate electronică universală, cooperare mai puternică a ITU cu alte instituții si companii, o economie și societate digitală care are în centrul ei utilizatorul sau sprijinul inovării in domeniul IT&C.

Amândoi au fost candidați cu o experiență de zeci de ani în domeniu, dar campania făcută de Doreen Bogdan a fost una extrem de puternică, cu sprijin constant de la cel mai înalt nivel. Asta arată, dacă mai era nevoie, importanța sectorului IT&C în lume”, a declarat Sabin Sărmaș.

62167805.jpg

Foto: Deputatul Sabin Sărmaș, Preşedintele Comisiei IT din Camera Deputaților

Comentarii Facebook