Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă regulile impuse de autorități pe pârtiile de schi din țară


În aşteptarea sezonului de iarnă în care iubitorii de sporturi reci speră să se bucure de zăpadă, autorităţile au început „pregătirile” prin a le pune gând rău celor care nu respectă regulile din staţiunile montane. Astfel, şoferii care nu renunţă la maşină nici atunci când ajung pe pârtie sau pe traseele de schi, vor plăti scump.

Cei care nu vor respecta regulile pe pârtiile de ski riscă, începând cu acest sezon, amenzi usturătoare. Şi aici vorbim atât despre persoanele fizice, cât şi de administratori de pârtii. Dacă până acum, în cazul în care cei care nu respectau regulile amenzile erau destul de mici, cuprinse între 25 şi 200 de lei, acum acestea ar putea să ajungă până la 2.000 de lei. 

Spre exemplu, poate fi vorba despre cei care intră pe pârtie fără echipament specific practicării acestui sport sau cu mijloace motorizate cum ar fi atv-uri, snowmobile, chiar şi maşini, ori camere de cauciuc. Iar în cazul administratorilor de părtii, care nu respectă normele de siguranţă şi protecţie specifice pârtiilor noile amenzi ar putea să ajungă până la 10.000 de lei şi chiar retragerea certificatului de omologare a pârtiei. 

Noile sancţiuni vor intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea Hotărării de Guvern în Monitorul Oficial, potrivit Observator. 


Comentarii Facebook