Profesoară, omorâtă de doi elevi din cauza notelor slabe. Au ucis-o în bătaie, lovind-o cu o bâtă de baseball


Doi adolescenți și-au omorât profesoara de spaniolă pentru că le-a pus note proaste, au precizat procurorii în cursul zilei de marți, 1 noiembrie, dezvăluind pentru prima dată un posibil motiv al crimei de anul trecut. 

Suspecții, Willard Miller și Jeremy Goodale, doi adolescenți din Iowa, SUA, puși sub acuzare pentru uciderea profesoarei de spaniolă Nohema Graber, toți din orașul Fairfield, vor fi duși miercuri, 2 noiembrie, în fața instanței pentru o nouă audiere, relatează The Independent

iowa.jpg

Cum s-a întâmplat totul 

Cadavrul lui Graber a fost găsit într-un parc din Fairfield pe 3 noiembrie 2021, ascuns sub o prelată. Fusese ucisă în bătaie cu o bâtă de baseball. Fairfield este un oraș mic, cu o populație de aproximativ 9.400 de oameni, aflat la 160 de kilometri de Des Moines.

Anchetatorii au descoperit că Miller s-a întâlnit cu Graber la liceul din Fairfield în după-amiaza de 2 noiembrie 2021, pentru a discuta despre notele slabe pe care elevul le primise la spaniolă. Mai târziu, Graber și-a condus mașina lângă parcul unde obișnuia să se plimbe zilnic, după școală. Martorii au văzut mașina plecând din zona parcului o oră mai târziu, numai că pe bancheta din față nu era profesoara, ci doi tineri.

Și-a omorât profesoara din cauză unei note mici 

Mașina a fost abandonată la marginea orașului, pe un drum secundar. Goodale și Miller au fost văzuți de un  martor pe drumul respectiv. Interogat fiind de poliție, Miller nu și-a ascuns frustrările pe care le avea din cauza profesoarei și a notelor slabe pe care le primise de la aceasta, care„ îi stricau media generală”. „Se crede că notele slabe sunt motivul din spatele uciderii lui Graber, iar Miller are legătură directă cu asta”, potrivit documentelor înaintate instanței de procurorii Chauncey Molding și Scott Brown.

Miller a negat initial orice implicare în uciderea lui Graber, dar „a declarant că știa ce s-a întâmplat, dar nu a participat”. El le-a mai spus polițiștilor că adevărații criminali erau „niște copii mascați”, care l-au obligat să participle la ascunderea cadavrului. 

Anchetatorii au obținut o conversație de pe o rețea de socializare în care Goodale îi spunea unui prieten că  „împreună cu o altă persoană”, a ucis-o pe Graber. Miller a fost și el menționat în conversație. Cei doi adolescenți, acum în vârstă de 17 ani, vor fi judecați ca adulți în procese diferite. În Iowa, pedeapsa pentru o astfel de crimă poate fi închisoare pe viață. 


Comentarii Facebook