Miercuri 24 Aprilie

Amenințări cu moartea după restructurări la Protecția Copilului Bacău . Mai multe mașini au fost incendiate în curtea instituției


Amenințări  ca și în filmele cu mafia italiană la Protecția Copilului Bacău. Directorul general al instituției a primit mai multe amenințări cu moartea, după ce a făcut restructurări. Acum câteva luni, un microbuz și opt autoturisme parcate în curtea DCASPC au fost incendiate.

Coșmarul a început în urmă cu câteva luni, când mai multe autoturisme de la Direcția pentru Protecția Copilului și Asistență Socială Bacău au fost incendiate în mod misterios. Până acum, polițiștii au doar un cerc de suspecți, nu i-au identificat pe făptași, însă bănuiesc că aceste incendieri au pornit de la faptul că în instituție au loc mai multe restructurări.

La câteva luni de la acele evenimente, președintele Consiliului Județean Bacău și directorul de la Direcția pentru Protecția Copilului au primit mesaje de amenințare cu moartea, atât cei doi cât și familiile acestora, respectiv părinții și copiii.

Președintelui Consiliului Județean Bacău i se cere să-l demită pe directorul de la Protecția Copilului și de asemenea să renunțe la acele restructurări iar directorului de la Protecția Copilului i se cere să-și dea demisia. 

La începutul acestei săptămâni au avut loc mai multe percheziții în urma cărora procurorii au reținut o persoană, anume pe liderul de sindicat de la Protecția Copilului și au audiat mai multe persoane, printre care și pe jurista instituției, notează Digi24. 


Comentarii Facebook