FOTO - Un robot pe nume Wall-E, capabil să colecteze deşeuri din apă, creat de un grup de elevi români: „Ei sunt viitorul”


Mai mulți elevi din Gorj au creat de la zero un robot capabil să colecteze deșeurile acvatice.  Robotul, controlat foarte ușor de copii, a fost folosit pentru a strânge gunoaiele care poluează apele Jiului. Invenția lor inteligentă le-a adus locul 1 la un Târg Național de Știință. 

Copiii de la Liceul Tehnologic Turceni, din județul Gorj, au realizat robotul Wall-E, inamicul PET-urilor care poluează apele Jiului. Roboțelul colectează gunoaiele din apă, fiind controlat cu ajutorul unui joystick și al unei aplicații mobile. 

walle.jpg

Invenția copiilor este dotată cu GPS, o cameră video și un modul audio, toate fiind protejate de o carcasă sustenabilă, construită din obiecte colectate chiar din gospodăriile elevilor. Pentru realizarea robotului, copiii s-au consultat cu un profesor de fizică. 

walle 3.PNG

Elevii au câștigat și un concurs 

walle 2.jpg

Recent, echipa de copii de la Turceni a participat la un concurs naţional unde mai mulți elevi din țară și-au prezentat invențiile. La Târgul Național de Stiință Code Kids, echipa din Turceni a câştigat Premiul I și Premiul publicului pentru robotul Wall-E.

Sursa foto: Liceul Tehnologic Turceni - Facebook 


Comentarii Facebook