VIDEO/FOTO - Un teatru din Mariupol devenit refugiu, distrus de bombardamente, deşi cuvântul „copii” era scris mare pe asfalt


Mai multe imagini din satelit arată că ucrainenii au scris pe trotuarul din fața și din spatele Teatrului Dramatic din Mariupol cuvăntul „COPII”, ca forțele ruse să nu lanseze atacuri asupra clădirii în care se refugiaseră sute de mii de oameni.

Consiliul Local Mariupol, care a publicat o imagine a clădirii distruse, a declarat că forțele ruse au distrus „în mod intenționat și cinic Teatrul Dramatic din inima orașului Mariupol”. „Avionul a aruncat o bombă într-o clădire în care se ascundeau sute de locuitori pașnici din Mariupol”, se arată în comunicat. 

CNN a geolocalizat imaginea și a confirmat că este a teatrului din orașul-port. Cuvântul „copii” a fost scris pe două părți ale teatrului înainte de a fi bombardat, potrivit imaginilor din satelit de la Maxar Technologies.

Un incendiu a izbucnit în ruinele teatrului bombardat, la Mariupol

Imaginile filmate la fața locului arată un incendiu care izbucnește în ruinele teatrului. Din această cauză, numărul victimelor este, deocamdată, necunoscut.

Este încă imposibil de estimat amploarea acestui act oribil și inuman, pentru că în continuare sunt bombardate zonele rezidențiale”, a scris consiliul pe Telegram. „Se știe că, după bombardament, partea centrală a Teatrului Dramatic a fost distrusă, iar intrarea în adăpostul anti-bombă din clădire a fost distrusă”, a adăugat acesta.

Petro Andruishchenko, un consilier al primarului din Mariupol, a descris teatrul drept cel mai mare adăpost „ca număr și dimensiune” din centrul orașului. „Peste o mie de oameni se ascundeau acolo”, dar „probabilitatea de a ajunge acolo pentru a îndepărta molozul este scăzută din cauza bombardamentelor constante asupra orașului”, a spus el.

Peste 1000 de femei, copii și bătrâni se adăposteau în Teatrul Dramatic din Mariupol

Mariupol este asediat de forțele ruse de la 1 martie. După săptămâni de încercări eșuate de a stabili coridoare sigure pentru evacuarea civilă, aproximativ 20.000 de oameni au reușit să părăsească orașul, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk.

teatru mariupol 2.jpg

Cei rămași în oraș abia supraviețuiesc fără apă, electricitate și alimente. 

Este imposibil de găsit cuvinte care să descrie nivelul de cruzime și cinism cu care ocupanții ruși distrug populația civilă a orașului ucrainean de lângă mare. Femeile, copiii și bătrânii rămân în vizorul inamicului. Sunt oameni pașnici neînarmați. Nu vom ierta și nu vom uita niciodată”, au transmis autoritățile.

Au fost declarați mai mulți supraviețuitori, însă încă nu se știe cu exactitate numărul victimelor

Un politician din Mariupol a anunțat, joi dimineață, că adăpostul anti-bombe din incinta teatrului a rezistat bombardamentelor și că oamenii care se refugiau acolo au reușit să iasă la suprafață. Deocamdată nu se cunoaște numărul celor care au supraviețuit, ori dacă există victime. 

Mariupol politician.PNG

Comentarii Facebook