”Am trăit pe pielea mea ajutorul miraculos al lui Dumnezeu” - Mihai Neșu este un simbol pentru cei încercați de viață


Fostul fotbalist Mihai Neșu a ales calea spirituală și a căpătat putere pentru a merge mai departe, după accidentul grav de la un antrenament, în urma căruia a rămas paralizat.

Mihai Neșu a jucat la Steaua București și la FC Utrecht. A fost fundaș stânga și uneori extremă stânga. Pe 29 martie 2006 a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă din partea președintelui României de atunci, Traian Băsescu, pentru că a făcut parte din lotul echipei FC Steaua București care obținuse până la acea dată calificarea în sferturile Cupei UEFA 2005-2006. În 2008, a ajuns la echipa olandeză, FC Utrecht unde a jucat titular în toate meciurile din tur din primul sezon și a primit distincția de ”cel mai bun fundaș stânga din Eredivisie” în fața unor nume precum Giovanni van Bronckhorst, Sebastian Pocognoli sau Urby Emanuelson. A acumulat opt selecții în echipa națională a României.

În 2011, Mihai Neșu s-a accident grav și viața lui părea terminată

Mihai Neșu s-a accidentat grav pe 10 mai 2011, la un antrenament al echipei sale, FC Utrecht, după o coliziune cu un coleg de echipă, Alje Schut. Neșu a căzut la pământ, incapabil să miște de la gât în jos. El a suferit o fractură de vertebră cervicală și a fost operat imediat. Ulterior el a trecut prin luni extrem de grele. A început să vorbească și să își recapete parțial controlul asupra brațului drept. Pe 18 ianuarie 2012, a susținut prima sa conferință de presă de după accident, când a anunțat că va înființa o fundație care să ajute copiii români cu dizabilități. 

Mihai Neșu a vorbit la un podcast despre Gigi Becali, despre emoția calificării la EURO și faptul că a plâns pentru „naționala” lui Edi Iordănescu, despre momentul accidentului și despre faptul că a avut momente în care și-ar fi dorit ca povestea lui aici să se fi terminat atunci, pe gazon, în acel 10 mai 2011, despre faptul că le-a iertat pe persoanele care l-au părăsit, dar și despre ajutorul pe care i-l dă permanent fostul coleg, Dries Mertens, care îi trimite anual 20.000 – 30.000 euro sau despre relația pe care încă o are cu patronul formației FC Utrecht, Frans van Seumeren, care îl vizitează foarte des.

Am trăit pe pielea mea ajutorul miraculos al lui Dumnezeu”, a spus acesta la emisiunea ”Altceva cu Adrian Artene”.

Comentarii Facebook