Miercuri 28 Iulie

Alexandru Cumpănaşu vrea să candideze la prezidenţiale: ”După doi ani demisionez”. Va ataca clanurile mafiote


Alexandru Cumpănaşu îşi anunţă intenţia de a candida la prezidenţiale și a cerut românilor semnături.

Am dus o bătălie fără să mă gândesc nicio secundă la nimic altceva. În acest moment este o viaţă liniştită şi aşezată. A mă înscrie într-o astfel de bătălie înseamnă să îmi pierd liniştea, să îmi pierd tot ceea ce astăzi îmi aduce confort şi dacă vreţi, ca oricărei familii linişte. Ei bine, eu vă întreb be dvs astăzi şi vreau să îmi răspundeţi cât se poate de sincer şi de direct. Trebuie să ştiu care este părerea dvs despre acest lucru. Este cazul astăzi să candidez la Preşedinţia României sau nu? Are România nevoie astăzi de un candidat la Preşedinţia României care să se lupte cu clanurile mafiote? Are România astăzi nevoie de un candidat care să se lupte cu mafia din fiecare judeţ?”, a spus Alexandru Cumpănaşu, într-un video postat pe pagina de Facebook.

Acesta a adăugat că ”Dovada faptului că nu am avut nicio clipă această intenţie este că au rămas până la momentul în care se pot depune listele de semnături doar 20 de zile. Este aproape imposibil, este aproape de domeniul unui record să poţi să aduni 200.000 de semnături. De aceea este o hotărâre pe care nu greu o iau, dacă aş lua-o, dar o să am nevoie de sfatul şi de părerea dvs”.

Pentru cei care consideră că da şi văd că sunt majoritatea, vreau să vă spun atât. Timpul este extrem de scurt şi este aproape imposibil, este o misiune care devine aproape imposibilă. (…) Pentru că văd că majoritatea dintre dumneavoastră spuneţi că este bine să fac lucrul acesta, aş vrea să mă conving că este ceea ce trebuie, motiv pentru care, în zilele care urmează, împreună cu dvs. am să fac acest exerciţiu. Am să încerc să văd în câteva zile câte semnături suntem în stare să strângem, câţi oameni sunt hotărâţi să lupte împotriva acestei cangrene sociale, câţi oameni vor o Românie fără clanuri şi pentru asta am nevoie să fiu convins, nu doar de sprijinul declarativ, ci de oamenii care se înhamă la aşa ceva”, a mai afirmat Cumpănaşu.

Aşa că, fac un apel la dvs. să facem acest exerciţiu şi să luăm decizia împreună după aia. Pentru că dacă nu avem şansă trebuie să ştim de la început să nu putem să intrăm în bătălie. Nu din punct de vedere electoral, aici poporul român e cu totul alături de această cauză şi de noi. Nu, ci din punct de vedere logistic. Fac apel la fiecare dintre dvs, dintre cei care doresc să semneze aceste liste de semnături, să îmi lase numărul de telefon, pe adresa de e-mail personală. Şi vă vom contacta fie eu, fie unul dintre colegii mei pentru a putea să ne deplasăm şi pentru a putea semna această listă”, a precizat Cumpănaşu.

Acesta a preciza că după doi ani va demisiona din funcţia de la Cotroceni.

În măsura în care voi decide să candidez, eu nu-mi doresc decât doi ani la Cotroceni. Dacă voi ajunge acolo, doi ani sunt suficienţi. (...) În doi ani de zile însă îmi voi da demisia, dacă voi candida şi voi câştiga. În doi ani dragi români voi rade de pe faţa pământului toate clanurile mafiote din ţara asta. Funcţia de preşedinte nu este o funcţie pe care să o foloseşti conjunctural. Este o funcţie cu o putere, dacă ştii să o foloseşti. Dacă nu, eşti doar un prizonier sau încă un prizonier al sistemului. Dacă ştii să o foloseşti, ai CSAT, ai strategia naţionala de securitate si aparare ai numirile DIICOT, Parchetul General în mainile tale si de la DNA”, spune acesta.

Comentarii Facebook