Admitere facultate 2022: Se ia în calcul predarea în sistem hibrid a cursurilor. Unele facultăți vor crește durata studiilor de la trei la patru ani


Ministerul Educației se pregătește pentru deschiderea anului universitat 2022-2023, iar veștile pentru studenți se anunță promițătoare. După pandemia de COVID-19, care a mutat cursurile în mediul online, facultățile ar putea continua să predea în sistem hibrid. O altă schimbare se referă la creșterea duratei programelor de licență de la trei la patru ani, în cazul anumitor facultăți din România. 

Ministerul Educației a anunțat că, din toamnă, universitățile pot preda online, dar numai după ce se vor elabora standardele necesare. E o măsură cerută de studenți, care s-au obișnuit așa din timpul pandemiei. Până acum, legea definea spațiul universitar prin prezența simultană a studenților și cadrelor didactice în aceeași sală. Acum a intervenit o schimbare de paradigmă, astfel încât, în funcție de domeniu, universitățile să poată preda atât la facultate , cât și în mediul online. 

Admitere facultate. Studii de licenţă de 4 ani

O altă schimbare priveşte creşterea duratei studiilor de licenţă de la trei la patru ani, pentru învăţământul de Arte. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, trecerea la un număr mai mare de ani a fost luată tot la solicitarea mediului universitar. Modificarea îi vizează inclusiv pe studenţii la Teatru şi Cinematografie.


Comentarii Facebook