Vineri 1 Iulie

Senatoarea AUR, Diana Șoșoacă, umblă fără mască în Senat, dar are adeverință de la medic. Actele sunt verificate


Senatul a cerut verificarea de către Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică a adeverinței medicale pe care senatoarea Diana Șoșoacă o folosește ca să umble fără mască de protecție.

Senatul a cerut să se verifice dacă bolile trecute în adeverință fac parte din categoria ”bolilor care afectează capacitatea de oxigenare”, ”dacă adeverința a fost emisă cu respectarea competenței legale și dacă titularul unei astfel de adeverințe este exceptat de la purtarea măștilor de protecție în spațiile publice închise”.

Diana Șoșoacă a intrat triumfal și fără mască în Senat și a făcut un live pe Facebook. 

ZDdhOGVhMTU5OTAyNzViNTE4NWZkZjVlNTgxNGQ=.thumb.jpg

Președintele AUR, George Simion, a spus că senatoarea are probleme de sănătate. 

Sunt foarte mulţi oameni care au o problemă cu purtarea măştii, o problemă medicală. Doamna Şoşoacă are o problemă medicală şi are o adeverinţă în acest sens. Aşteptăm toate verificările. Eu am o mască şi am dat tuturor colegilor mei măşti similare făcute de un producător român. Important e să promovăm produsele româneşti şi să mai producem ceva în ţară”, a spus Simion, potrivit Agerpres.

Acesta a spus că senatoatrea nu va fi sancționată dacă actul medical este fals. ”Nu cred că este cazul, dar o trimitem pe doamna avocat la un alt medic, dacă este cazul. Nu mă pricep la medicină, să vorbească experţii. Dacă un doctor a semnat acolo şi consideră de cuviinţă că nu trebuie să poarte doamna avocat mască, înseamnă că el este medic. Sunt multe păreri în rândul avocaţilor, jurnaliştilor şi în rândul medicilor, să se exprime cei abilitaţi, eu doar ştiu că 85% - 93% dintre măştile de pe piaţă au fost declarate neconforme de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului. Ce pot sa fac eu este să mă asigur că această mască pe care o am eu este conformă şi nu îmi îngreunează respiraţia. Acest virus care chinuie nu doar în România, ci şi întreaga planetă se răspândeşte peste tot şi trebuie oprit, nu trebuie ajutat să se răspândească”, a mai spus Simion.

Comentarii Facebook