A cunoscut-o pe Tinder și acum face închisoare, pentru că a încercat să o stranguleze. Totul datorită unei noi legi


Întâlnirile pe Tinder pot fi foarte periculoase, după cum a experimentat o tânără din Marea Britanie. Din fericire, totul s-a terminat cu bine, dar cu agresorul după gratii, datorită unei legi care a fost aplicată acum pentru prima dată. 

Agresor a încercat să-şi stranguleze iubita la doar 6 saptamani după ce a cunoscut-o pe Tinder, iar acum a devenit unul dintre primii bărbaţi din Marea Britanie, condamnaţi la închisoare în temeiul unei noi legi.

Benjamin Flatters, în vârstă de 32 de ani, a mai fost închis în pușcărie anterior pentru că a aruncat cu un pahar în două femei, a defilat cu un cuțit în jurul unui hotel și a încercat să omoare o femeie în casa ei din Lincolnshire, potrivit Daily Mail.

Acum, Benjamin, din Spalding, și-a strâns iubita de gât în timpul unui scandal, dar norocul a fost că aceasta a evadat și a alertat un vecin, care a chemat poliția. Benjamin nu s-a lăsat prins ușor, ci a amenințat că va arde casa în speranța că nu se va întoarce la închisoare.

Miercuri, 24 august, justitiția l-a condamnat la 34 de luni de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru strangulare non-fatală.

Noua lege a strangularei non-fatale a fost introdusă la nivel național pe 7 iunie, pentru a proteja victimele abuzului domestic și pentru a reflecta natura gravă a atacului. Infractorii se pot confrunta acum cu o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare, ceea ce până acum nu se întâmpla.

Abuzul domestic este o prioritate absolută pentru poliția din Lincolnshire, iar făptuitorul în acest caz, care a primit o pedeapsă care-l privează de libertate pentru 34 de luni, transmite un mesaj puternic tuturor celor care recurg la astfel de gesturi. Sper ca victima din acest caz să simtă un sentiment de dreptate pentru ceea ce i s-a întâmplat. De asemenea, sper că acest lucru încurajează mai multe victime să se prezinte și să raporteze abuzul domestic”, a declarat detectivul Reid Martin.

Sentința vine după ce Tyler Lowe, în vârstă de 28 de ani, a fost închis pentru doi ani la începutul lunii august, în conformitate cu aceeași lege, după ce și-a sufocat partenera cu o pernă de îndată ce a fost eliberat din închisoare.

Sufocarea unui partener a devenit o infracțiune separată, conform noii legislații privind abuzul domestic, introduse anul trecut. 

Sufocarea era anterior pedepsită doar în temeiul legii privind agresiunea comună, care presupune o pedeapsă maximă de șase luni, dar grupurile care militează împotriva abuzului domestic au susținut că autorii au fost rar urmăriți penal pentru faptele lor.

Comentarii Facebook