Ziua de 24 ianuarie ar putea fi declarată zi liberă




Data de 24 ianuarie, în care se sărbătorește Unirea Principatelor Române din 159, supranumită și Mica unire, ar putea fi declarată zi liberă.

Peste o sută de senatori au semnat o nouă propunere legislativă, prin care solicită ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată sărbătoare legală şi deci, zi liberă.

"Considerăm anormal ca ziua de 24 IANUARIE să fie un simplu prilej de discursuri, o zi a cărei semnificaţie profundă în devenirea noastră naţională şi statală să se piardă cu trecerea timpului. (...) Recunoaşterea ca sărbătoare legală este un gest simbolic care conferă acestei sărbători statutul bine meritat.", susţin iniţiatorii legii, potrivit realitatea.net.

Senatorii au au cerut ca propunerea să fie dezbătută în regim de urgență, iar propunerea se pare că este susținută chiar și de președintele Traian Băsescu.

"Este nevoie urgentă de adoptarea unei propuneri legislative care să declare Ziua Înălţării Domnului-Ziua Eroilor ca zi nelucrătoare. (...) În acest fel vom marca după cuviinţă importanţa publică a Zilei Înălţării Domnului, ca zi de aleasă cinstire a eroilor care s-au jertfit pentru apărarea credinţei strămoşeşti şi a ţării!!", susţin iniţiatorii.

Românii au în prezent 13 zile pe an, declarate sărbători legale.

Comentarii Facebook