Zid in jurul unui bloc cu romi la Baia Mare VIDEO

 

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a anuntat ca va construi un zid in jurul unui bloc locuit de romi de pe strada Horea.

Potrivit emaramures.ro, primarul a decis sa ridice acest gard de beton pentru a pune capat reclamatiilor venite din partea vecinilor, dar si pentru a ascunde mizeria produsa de romi.

Gardul va avea 3 metri inaltime si 100 de metri lungime.

"Zidul va fi realizat din boltari de beton, cu fundatie si cu centura de beton deasupra, asa ca sa nu aiba impresia cineva ca va putea sa il distruga. Vom realiza un acces exclusiv din strada Electrolizei, astfel incat poate se va limita tot ceea ce inseamna debandada", a declarat primarul Catalin Chereches.

De asemenea, in zona urmeaza sa fie infiintata si o sectie de politie.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminari s-a autosesizat, iar presedintele institutiei, Asztalos Csaba, a spus ca "situatia este inadmisibila. In sedinta de colegiu director voi supune dezbaterii acest subiect. Vom cere suspendarea construirii zidului. Cred ca asemenea demersuri se nasc din prostie, daca pot spune asta la capatul unei sedinte de cinci ore. Din lipsa comunicarii, din lipsa de aplecare asupra intelegerii acestei comunitati".

Comentarii Facebook