Zgonea, președintele Camerei Deputaților, despre accidentul aviatic: Nu vrem vinovaţi să le tragem un glonţ în cap

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că importante sunt măsurile de prevenire în cazul accidentului aviatic din Apuseni, nu găsirea vinovaților..

 

El a fost întrebat dacă e necesară constituirea unei comisii de anchetă parlamentară privind activitatea STS, și a replicat că: ”Am văzut că şase miniştri au depus o cerere la CSAT. CSAT trebuie să ia o decizie în acest caz. Guvernul face o analiză profundă asupra cazurilor şi a luat măsuri. Există un raport al domnului vicepremier Gabriel Oprea, care a fost promovat. Anumiţi colegi au fost destituiţi din funcţie. Eu cred că sunt măsuri suficiente. Legislativul nu poate interveni peste Executiv”, a spus Zgonea.

 

În acest moment, dacă am crea o comisie de anchetă, din punctul meu de vedere - e o opinie personală - mai mult am îngreuna această activitate decât am lăsa-o să ajungă acolo unde, pe viitor, astfel de cazuri nu se vor mai întâmpla”, a mai adăugat Zgonea.

 

Ce vrem noi de la societate? Nu să facem circ mediatic, nu să găsim trei vinovaţi să tragem un glonţ în cap, ci să reglementăm, după astfel de evenimente, astfel încât în viitor fiecare instituţie, când lucrează cu altă instituţie, să ştie care sunt regulile dintre ele”, a subliniat Zgonea.

 

Doctorul Calu, supraviețuitor: Fără cei trei moți nu supraviețuiam

Comentarii Facebook