Doctorul Calu, supraviețuitor: Fără cei trei moți nu supraviețuiam

 

Doctorul Valentin Calu, unul dintre supraviețuitorii din accidentul aviatic de la Cluj, a vorbit într-o conferință de presă.

 

Este un subiect extrem de emoţionant pentru mine. Am un respect de nedescris pentru oamenii ăia, nu pot să spun în cuvinte ce am simţit când am văzut lanterne şi când am auzit strigătele de chemare în pădure. Asta e România adevărată, sunt oameni extraordinari şi deosebiţi. Şi-au dat jos hainele de pe ei, ne-au făcut foc, ne-au purtat pe braţe ca pe copiii lor. Ne-au găsit când trebuia, focul nostru începea să se stingă şi, ca medic, vreau să vă spun că nu mai rezistam mult timp. 

 

Momentul prăbușirii este destul de tulbure în capul meu. Eu m-am lovit la cap şi ţin minte doar momentul primului impact, ştiu că am ajuns undeva afară şi unul dintre colegi, dr. Ianceu, mi-a spus că m-a împins afară din avion că eram în stare de inconştienţă. Ştiu că am sunat-o pe dr. Safta, i-am spus că ne-am prăbuşit, după care a venit un număr mare de apeluri şi mi s-a descărcat bateria la telefon”, a spus doctorul Valentin Calu.

 

El a precizat că așteaptă să își reia activitatea și le mulțumește celor de la SMURD pentru modul în care au intervenit. ”M-au impresionat moţii, am a doua zi de naştere acum, m-am născut în Ţara Moţilor. M-a impresionat lanţul uman care ne-a scos de acolo. M-au impresionat colegii de la SMURD, nu ştiam că simţi aşa o binefacere când intri într-o ambulanţă SMURD, ar trebui să le vopsească tavanele în roz, este o mare speranţă când te duci la SMURD”, a mai povestit Calu.

 

Medicul a mărturisit că în 20 ianuarie s-a născut din nou și că se gândește să ia un nume de moț, în semn de respect față de eroii din Apuseni.

Comentarii Facebook