Vremea de Paște. Meteorologii au făcut anunțul

 

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în weekend -ul de Paște, dar și de când vor reveni ploile. 

 

Astfel, mremea va fi frumoasă la începutul acestui weekend, în special sâmbătă, în noaptea de Înviere, darprecum şi în prima parte a zilei de duminică, dar va deveni rece şi ploioasă în a doua zi de Paşte, a declarat, vineri, Oana Păduraru, meteorolog de serviciu la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

 

”Pe parcursul zilei de sâmbătă, în cea mai mare parte a ţării, va predomina o vreme frumoasă şi mai caldă decât în mod normal pentru jumătatea lunii aprilie. Cerul va fi variabil în majoritatea zonelor ţării, cu unele înnorări şi doar izolat ploi slabe în regiunile nordice, iar după-amiaza şi pe spaţii restrânse în zonele montane. Începând din orele serii, nebulozitatea se va accentua în partea de vest şi de sud-vest, unde local vor fi averse posibile însoţite de descărcări electrice. În restul teritoriului, deşi vor mai fi unele înnorări, acele fenomene vor fi doar la nivel de condiţii. Temperaturile maxime ale zilei de sâmbătă se vor încadra între 13 şi 23 de grade, iar cele minime, din noaptea de Înviere, vor fi cuprinse între 1 grad şi 11 grade, izolat mai coborâte doar în depresiunile intra-montane, până spre -1 grad. Tot aici vor fi şi condiţii de brumă”, a explicat Păduraru, arată Agerpres. 

 

La Cluj, sâmbătă, 15 aprilie, temperaturile vor fi cuprinse între 7 și 20 de grade Celsius. În prima parte a zilei va fi soare, dar spre după-amiază se vor înregistra averse de ploaie.

 

Duminică, 16 aprilie, va fi înnorat, cu ploi dimineața și cu temperaturi cuprinse între 5 și 16 grade Celsius.

 

”Luni, în cea de-a doua zi de Paşte, vremea va deveni răcoroasă în toate zonele ţării. Maximele vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade, iar cerul va fi variabil, dar cu înnorări temporare accentuate în jumătatea sud-estică a teritoriului şi va ploua mai ales în Dobrogea, local în Muntenia şi pe arii restrânse în Oltenia şi în sudul Moldovei. La munte vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă, precum şi trecător de ninsoare. Intensificările vântului vor fi tot în zona montană, dar şi în partea de sud-vest şi de est a teritorului. În regiunile nordice şi centrale, pe parcursul nopţii, local se va produce brumă”, a subliniat Oana Păduraru. 

 

La Cluj, luni, 17 aprilie, vremea va fi frumoasă dimineața, dar în a doua parte a zilei s-ar putea să plouă. 

Comentarii Facebook